Collectebonnen

Als u gebruik wilt maken van collectebonnen dat kunt u deze bestellen via een bestelformulier dat u kunt downloaden.  Wilt u meer weten over het gebruik van de collecte bonnen dant kunt u de uitgebreide toelichting hieronder lezen.

Betalen met collectebonnen?
Misschien heeft u er al eerder over gehoord of leest u het voor het eerst.
Vanaf mei gaan we starten met het collecteren via collectebonnen. U zult zich afvragen waarom we voor deze vorm van collecteren kiezen. U herkent het vast; zondagmorgen trekt u uw portemonnee open en deze blijkt weer bijna leeg. Tegenwoordig betalen we in winkels veel met de pin en chip, dat maakt het allemaal veel makkelijker.
Daardoor komt het vaak onbedoeld voor dat er weinig voor de diaconale, pastorale en kerk –zorg overblijft. Omdat we alles toch veel makkelijker en overzichtelijker willen hebben, zijn we tot de conclusie gekomen gebruik te maken van collectebonnen. Bovendien zijn collectebonnen aftrekbaar voor de belastingaangifte. Ook dat kan een reden zijn om ze te gebruiken.
Ze zijn beschikbaar in coupures van € 0,75 - € 1,00 - € 1,50 en € 2,00 (20 per vel) en u kunt ze geven in alle collecten van onze eigen kerk(diensten).
Onze kerk behoort tot die instellingen waaraan u giften kunt geven, welke door de fiscus als aftrekpost van uw inkomen worden geaccepteerd, mits ze een bepaalde drempel overschrijden. In de vorm van een zogenaamde lijfrente zijn zelfs uw giften zonder drempel aftrekbaar. De kerkrentmeesters willen u daar graag meer over vertellen als u dat wilt. Het blijft overigens gewoon mogelijk om met geldmunten te blijven betalen.

Hoe kom ik aan de collectebonnen?
Collectebonnen kunt u bestellen door het invullen van een bestelformulier. Deze formulieren kunt u verkrijgen nabij de uitgang van de kerk bij de daar voorbestemde bakken of via internet. U geeft op dit formulier de gewenste aantallen en ‘coupures’ van de bonnen aan. In de kerk nabij de uitgang treft u een brievenbus waar u een bestelformulier kunt deponeren.
Na betaling kunnen de bonnen met een leveringstermijn van 2 weken voor de Pelgrimskerk op zondag na de dienst worden afgehaald bij Anneke Luijten. Bestellingen voor de Adriaen Janszkerk worden thuisbezorgd (mits in de selectie). Binnenkort wordt het ook mogelijk de bonnen tijdens de inloopochtenden op dinsdagmorgen in de Adriaen Janszkerk te verkrijgen.
Voor een vlotte afhandeling en ontvangst van de bonnen adviseren we het bestelformulier hier te downloaden en ingevuld te emailen naar