Activiteiten voor Vrouwen

De vrouwenactiviteiten in de gemeente bieden gelegenheid om elkaar te leren kennen, te bemoedigen en om samen iets te doen of te leren. Enkele keren per jaar wordt er een interkerkelijke vrouwen-koffieochtend georganiseerd. Informatie over deze ochtenden is te vinden in het kerkblad “Kerk in IIsselmonde”. Ook zijn er de H.V.D.'s (hervormde vrouwendienst) van de Adriaen Janszkerk en van de Pelgrimskerk, die verschillende activiteiten organiseren.

Vrouwenkoffieochtend

Vijf keer per jaar wordt er door de werkgroep “interkerkelijke vrouwenkoffieochtend” een vrouwenkoffieochtend georganiseerd. In de werkgroep zijn vijf kerken/gemeentes vertegenwoordigd. Het doel van deze ochtenden is in de eerste plaats verdieping van het persoonlijk geloof d.m.v. thema’s die gericht zijn op vrouwen.

De lezingen worden ook altijd door vrouwen verzorgd. Daarnaast is het ook een gelegenheid om elkaar vanuit verschillende gemeenten te ontmoeten. Er is altijd een boekentafel aanwezig en er zijn creatafels met eigen gemaakte spulletjes of kaarten. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Er is kinderoppas aanwezig.

Informatie over de volgende koffieochtenden verschijnt in ‘Kerk in IJsselmonde’ en op de website. Meestal staat de koffie/thee klaar vanaf 9.00 uur. Het programma is dan van 9.30 tot ± 11.30 uur. Volgt u de berichten voor de aankondigingen van de bijenkomsten

Meer informatie: Bel Irene de Rooij , tel. 010 - 479.19.93 of Annemieke Penneweert, tel. 010 - 482.61.14

Vrouwen Alpha

Bij voldoende belangstelling willen we graag een Alpha-cursus speciaal voor vrouwen aanbieden. Deze Alpha-cursus zal dezelfde inhoud hebben als de ‘gewone’ Alpha-cursus, alleen de opzet van de cursus is anders.

De cursus zal kleinschalig zijn en bij iemand thuis onder schooltijd gegeven worden. In plaats van een maaltijd zullen we met elkaar uitgebreid koffie drinken om elkaar op een informele manier te leren kennen. In plaats van een weekend zullen we een dag met elkaar weg gaan.

Kunt u 's avonds moeilijk weg?

Wilt u andere vrouwen ontmoeten om samen met hen het christelijk geloof te ontdekken? Dan is de Vrouwen Alpha echt iets voor u!!

Op dit moment staat er nog geen Vrouwen Alpha gepland. De verwachting is dat wanneer er interesse is voor de cursus deze zal plaatsvinden op de woensdagochtend van 9:30-11:30.

Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten!!!

Meer informatie: Corlinde Domenie en Machteld Bezemer (010-4824522)