Samen met de Scholen

Excursie naar het kerkgebouw

Met verschilende basisscholen zijn de afgelopen jaren excursies gemaakt naar de Adriaen Janszkerk. Heel interessant. Voor alle scholen staat deze mogelijkheid ook open!

 

Scholendiensten

Daarnaast hebben enkele scholen in de buurt van de Adriaen Janszkerk de laatste jaren op zondagmorgen samen met de gemeente een dienst voorbereid. Feestelijke gebeurtenissen, waarbij ouders en kinderen soms voor het eerst kennismaken met onze kerk.

 

Paasproject

Rond  Pasen komen in school en kerk het lijden, sterven en opstaan van Jezus Christus aan de orde. Voor veel leerkrachten moeilijke thema’s om bespreekbaar te maken.  Als kerkelijke gemeente bieden we daarom een ronde ‘praten met de dominee’  aan, waarbij één van onze predikanten in de klassen komt om met de leerlingen hierover te praten.  Er komen vragen aan de orde als: Waarom kreeg Jezus de doodstraf? Waarom heet de zwartste dag van de geschiedenis ‘goede’ vrijdag ?  En we spreken we over het Kruis, teken van  overwinning op zonde en dood. Neem hierover contact op met onze predikanten

 

We zien ernaar uit dat we in de toekomst met alle scholen van IJsselmonde een dergelijk contact kunnen leggen.

Delen

Volg ons!