Kerkgebouw Pelgrimskerk

21 september gaf de kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente van IJsselmonde het architectenbureau Groosman de opdracht tot bouw van de Pelgrimskerk.

pelgrimskerk 2 mediumDe gebeeldhouwde steen onder de preekstoel en het beeldhouwwerk aan het doopvont werd vervaardigd door de beeldhouwer Groenhuis.

De luidklok is gemaakt door klokkengieterij Eijsbouts uit Asten. Op de luidklok staat de inscriptie: "Ik roep ten leven".

De kerk werd op 2 april 1966 in gebruikt genomen. De eigenlijke kerkzaal heeft 267 zitplaatsen.

Het Orgel

Bij de bouw van de kerk was er geen geld voor een kerkorgel. Dat kwam 3 jaar later aan het eind van 1969. Het is afkomstig uit de R.K. kerk van Alphen aan de Maas en werd in de 19e eeuw gebouwd door de bekende orgelbouwers de Gebr. Smits uit Beek bij Grave. Voor plaatsing in de Pelgrimskerk werd het orgel gerestaureerd, uitgebouwd en in een nieuwe orgelkas geplaatst door de fa. Verschueren uit Heijthuijsen.